top of page

Magalí Sare & Sebastià Gris

11 2.jpg

Magali Sare i el guitarrista mallorquí Sebastià Gris van estudiar juntes al Conservatori del Liceu de Barcelona. Toquen plegades des del 2016 i han passat per molts estils musicals diferents. El principal llenguatge que les va unir va ser el jazz, tot i que han confeccionat diferents repertoris que van del pop a la música tradicional passant per temes propis. 

L’any 2018 guanyen el primer premi de jazz de Juventudes Musicales de España i el 2019 guanyen el primer premi del concurs internacional de música en llengües minoritàries SUNS Europe celebrat a Udine, Itàlia.

 

Aquell mateix any, llencen un petit EP de dos temes propis titulat “Venim a aquest món”.  

 

El gener de 2020 editen el seu primer disc A BOY & A GIRL (Microscopi), produït per en David Soler i el mes de març es presenta a l’Auditori de Barcelona.

Aquest projecte ha estat considerat entre els 20 millors discos de World music segons les votacions de la World Music Charts Europe per segon mes consecutiu.

El repertori està compost per música de cambra de grans compositors europeus com F. Schubert, R. Strauss, F. Poulenc o bé Eduard Toldrà, i també algunes cançons tradicionals mallorquines. Totes aquestes cançons s’allunyen molt del seu gènere original, no només per la reinterpretació i els arranjaments dels dos components del duet, si no també per la presència de l’electrònica.

E33A4985 (1).jpg

Magalí Sare i Manel Fortià Duo

Veu i contrabaix s’uneixen i interactuen dalt de l’escenari.

El novembre del 2020 publiquen FANG I NÚVOLS, el seu primer disc.

Les fortes arrels jazzístiques que uneixen la Magalí i en Manel abracen, en aquest treball, un repertori de cançons tradicionals catalanes i iberoamericanes i dues cançons pròpies, fetes a partir de poesies, que obren i tanquen l'àlbum. La proposta d'aquest duet consisteix en reformular les melodies, les formes i les claus rítmiques d'aquestes cançons mitjançant la frescor i el risc de la improvisació.

 

El títol FANG I NÚVOLS defineix a la perfecció la sonoritat tan característica del duet Magalí Sare i Manel Fortià. La seva música és crua i despullada, ja que el contrabaix i la veu conformen els extrems d'una harmonia imaginària. Es tracta d'un joc de rols constant: si un dels dos sedimenta la part rítmica de la música (com el fang), l'altre podrà flotar lliurament (com els núvols) i viceversa.

Més informació a: www.manelfortia.com

RED_PORTRAIT_COLOR.jpg

CANÇONS D'AMOR I DIMONIS

Aquest és el títol del seu primer disc com a compositora (lletres i música). Són cançons que formen part d’un procés terapèutic per superar una crisi personal arran d'una relació sentimental d'abús psicològic. A través de la música, la cantant tanca una etapa fosca de la seva vida fent fora els dimonis del seu cap i acaba redescobrint l’amor.

Les lletres poden ser tan metafòriques com crues i explícites. Un disc bilingüe: meitat en català i meitat en anglès, ja que la cantant admet que aquesta segona llengua li va servir per desinhibir-se i dir algunes coses que potser en la seva llengua no s'hi hagués atrevit. Aquest disc espera sanar sentiments corrosius, arribant a la conclusió que, assumint el risc a equivocar-se, sempre val més la pena deixar-se enamorar.

​Des del seu bagatge eclèctic, uneix els colors i les textures del jazz amb la senzillesa de les melodies del pop i els acompanyaments de piano sorgits dels seus propis dits, impregnats, a vegades, d'arranjaments que poden recordar a la música de cambra.

Aquest disc està produït per en Vic Moliner (que també hi toca el baix elèctric i el contrabaix) i en Panxii Badii. A la bateria hi trobem l’Andreu Moreno, als instruments de vent en Dani López, al violoncel la Clara Manjón i a les guitarres l’Armando Erenas. Al disc també hi ha col·laboracions com la del contrabaixista Manel Fortià i les coristes Carolina Alabau i Elisenda Julià

IMG-20171218-WA0095.jpg

Quartet Mèlt

Magalí Sare n’és la soprano des de la seva fundació, l'any 2012. És un quartet de veus a capella que es va donar a conèixer al gran públic arran d'haver guanyat la 3a edició del concurs “Oh Happy Day” de TV3 l'any 2015.

 

Han enregistrat dos discos. El primer, Maletes (RGB Suports, 2016), que va girar per Catalunya i Europa venent més de 3.000 còpies. L’any següent van publicar l’àlbum CD-DVD Xarrampim! (RGB Suports, 2017) que és un recull de nadales catalanes i anglosaxones, tant a capella com amb acompanyament de combo de jazz i amb arranjaments de Joan Albert Amargós. Aquest espectacle el van estrenar el mateix any a la Sala Gran de l’Auditori de Barcelona amb més de dos mil persones de públic. El mateix any, també van actuar al Regne Unit dins l’escola d’estiu dels The King’s Singers. 

L’últim projecte que han estat rodant és un espectacle teatral anomenat IMPARABLES, que repassa els últims cent anys de la història de Catalunya a través de les seves cançons. Aquest projecte els ha portat a escenaris de tot Catalunya fent temporada al Molino de Barcelona i al Teatre Poliorama.

Més informació a www.quartetmelt.com

ESTÓMAC, Clara Peya 

L'any 2018, la Magalí es converteix en la veu de les cançons de Clara Peya enregistrant ESTÓMAC (Satélite K), el vuitè disc de la pianista i compositora. Amb aquest projecte han girat arreu d’Espanya i part d’Europa. A través de la música de Peya, la Magalí desperta una de les seves parts més psicòtiques com a intèrpret.

Considerat millor disc de l'any 2018 per la crítica dels Premis Enderrock.

Més informació a www.clarapeya.com

FB_IMG_1567551019671.jpg
bottom of page