top of page
niña mujer-mariajett.jpg

BIOGRAFIA

Cantant, multi instrumentista i compositora nascuda a Barcelona l’any 1991, provinent d’una família de músics.

Obté el grau mitjà de flauta travessera i cant líric al Conservatori Municipal de Sabadell, on també aprèn piano i percussió.

Per tradició familiar, durant molts anys forma part del món del cant coral català. Aquesta experiència li proporciona una formació molt rica com a cantant. Amb només 9 anys ja té la oportunitat de cantar als cors escènics de l’òpera del Gran Teatre del Liceu. També, s’estrena als dotze anys com a solista en una òpera infantil al Teatre Lliure de Barcelona.

A l'edat de 19 anys, comença el grau superior de flauta clàssica al Conservatori del Liceu. Després de realitzar-ne dos cursos, decideix abandonar la formació per enfocar la seva carrera professional cap al jazz i la música moderna. Durant aquest període és quan comença a compondre sistemàticament.

Des del 2012, és la veu soprano del Quartet Mèlt, un quartet de veus a cappella amb el que ha realitzat gires per tot Catalunya i Europa. Ha editat dos discos amb aquest conjunt: Maletes i Xarrampim!. Sobretot se’ls coneix per haver estat guanyadors de la tercera edició del programa Oh Happy Day de TV3 l'any 2015.

L’any 2017 obté el grau superior de cant jazz al mateix Conservatori del Liceu. En acabar els estudis, és guardonada amb el premi extraordinari del Departament de Jazz.

El 13 d'abril del 2018 llença el seu primer disc com a compositora titulat Cançons d'amor i dimonis (Autoeditat), produït per Vic Moliner i Panxii Badii, amb el qual gira per tot Catalunya i fa la presentació oficial al Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

Aquest any 2018 també passa a formar part d’un altre projecte musical i es converteix en la veu de les cançons de la pianista i compositora Clara Peya, amb qui enregistra el disc Estómac (Satélite K).

Durant l’estada al conservatori superior, forma un duet amb el guitarrista mallorquí Sebastià Gris, amb el que guanya el primer premi de jazz del concurs Juventudes Musicales de España l’any 2018. A la tardor del 2019 guanyen el primer premi internacional del concurs Suns Europe de música en llengües minoritàries celebrat a Udine, Itàlia. El mateix any, llencen un EP de dos temes propis titulat Venim a aquest món. Finalment, el gener del 2020 publiquen el seu primer disc de manera conjunta i aquest es titula A BOY & A GIRL (Segell Microscopi) produït per David Soler, projecte que giren per Espanya i Europa.

A més a més, en aquesta època, la Magalí té un altre projecte a duet amb el contrabaixista Manel Fortià, aleshores resident a Nova York, amb el qual fusionen free jazz i música tradicional. Publiquen el seu primer treball el novembre de 2020 titulat Fang i núvols (Segell Microspopi).

L’any 2019 rep una sèrie de reconeixements: és nominada als Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música com a talent emergent, també ho és com a artista revelació als Premis ARC i el poema Desplegar-se de Sònia Moya (del disc Fang i núvols) queda entre les 5 millors poesies musicades de l'any, amb menció especial de Lluis Llach, al concurs Terra i Cultura.

L’any 2020, a més a més, publica els seus dos primers singles: Cronos i Beure de tu (Beber de ti), el primer dels quals produït íntegrament durant el confinament: la música amb l’ajuda de Sebastià Gris i el vídeo de manera autodidacta; i també va posar veu al famós anunci d’estiu d’Estrella Damm “Compromís”.

 

L’any 2021 compagina la creació del seu segon disc en solitari amb les diferents gires dels seus projectes i diversos encàrrecs: actua al Teatro Monumental de Madrid amb la Orquesta de la Radio Televisión Española cantant Gerschwin i Cole Porter; també li encarreguen cantar l’himne nacional de Catalunya a la cerimònia d'investidura del 132è president català i ho fa d’una manera mai vista fins al moment; i també col·labora amb les Balkan Paradise Orchestra amb el tema remix Pingu.

 

L’abril del 2022, llença el seu segon disc com a cantautora titulat ESPONJA produït per en Pau Brugada i ella mateixa amb les col·laboracions especials de Salvador Sobral i Las Migas. El presenta al Teatro Monumental de Madrid, al Palau de la Música de Barcelona al Festival Strenes i a l’Auditori de Girona, entre altres llocs.

Al maig del 2023 llença Re-Tornar, el segon treball amb el duet de contrabaix i veu amb en Manel Fortià. Aquest projecte també és  sel·leccionat al Womex '23, a l'EXIB '23 i són nominats als premis europeus UPBEAT awards

Durant els anys 2023 i 2024, forma part de la banda musical de la gira TIMBRE de Salvdor Sobral.

El setembre del mateix any rep el Premi ALTAVEU pels seus projectes més recents i per la seva versatilitat. 

A part d'actuar, la Magalí imparteix classes de cant modern/jazz, combo i improvisació. Ho va fer durant 5 anys al grau superior del Taller de Músics i actualment ho està fent al Conservatori del Liceu

bottom of page